Kuinka käyttää videota real estate markkinointistrategiassa

Display-mainokset, Google-mainokset ja bloggaaminen ovat hyviä paikkoja aloittaa, kun käynnistät vain yrityksesi digitaalisen markkinoinnin kampanjan, mutta tutkimukset osoittavat, että vain 25% markkinoinnin ammattilaisista uskoo, että heidän B2B-sisällön markkinointistrategiansa on tehokas, ja vain kolmanneksella B2C-markkinoijista on dokumentoitu sisällön markkinointistrategia. Tavoittaaksesi kohderyhmäsi vuonna 2020 markkinointitekniikan on oltava paljon visuaalisempi. Siksi kiinteistönvälittäjät ja kiinteistönvälittäjät ja omistavat enemmän aikaa ja energiaa videomarkkinointiin.

Miksi käyttää videota kiinteistömarkkinointiin?
Cisco Vuotuinen Internet Report ennustaa, että vuoteen 2022 mennessä, online-videoita muodostavat yli 82% kaikesta kuluttajien Internet-liikennettä. Ja Facebook executive jopa ennusti, että foorumi on täysin video eikä tekstiä vuoteen 2021 mennessä! Hyväksyminen visuaalisempi väline markkinoinnin tuntuu ei-brainer, mutta let’s puhua kahdesta erityisestä syystä, miksi kiinteistöjen ammattilaisten pitäisi alkaa luoda lisää videoita.

Korkeampi onnistumisprosentti
Mukaan Animoto, kiinteistöjen listat, jotka sisältävät video saada 403% enemmän tiedusteluja kuin ilman videota. Miksi niin? Ostajat usein aloittaa haun verkossa, ja he haluavat niin paljon tietoa omaisuutta kuin mahdollista etukäteen. Listalle video esittelee omaisuutta tarjoaa sellaista tietoa ostajat etsivät varhaisessa vaiheessa haku: kuinka tilava se on, mitä sisä-ja ulkoa näyttää, jne.

Lisää asiakkaita
National Association of Realtors sanoo, että lähes kolme neljäsosaa (73%) myyjät ovat todennäköisemmin luetella kotinsa kiinteistönvälittäjä, joka käyttää videota. Tämä johtuu osittain siitä, että myös omaisuuden listalle video osana pakettia osoittaa potentiaalisille asiakkaille, että menet ylimääräistä mailia heille. Videoiden näyttäminen erottaa sinut myös kilpailustasi. Kiinteistönvälittäjä Brian Lewis sanoi haastattelussa Animoto, ”Olemme persoonallisuus-pohjaisilla markkinoilla”, ja video on tehokas työkalu, jonka avulla voit korostaa persoonallisuuttasi.

Tapoja käyttää videota Real Estate Marketing
Videota voidaan käyttää markkinointistrategiassasi monin tavoin. Alla on viisi erilaista videoita voit luoda houkutella enemmän asiakkaita, myydä enemmän ominaisuuksia, ja saat nimesi siellä.

Video Bio
Kuten Brian Lewis mainitsi, kiinteistöt ovat persoonallisuusvetoisia markkinoita. Inhimillinen tekijä on erittäin tärkeä työskenneltäessä myyjän kanssa, ja asiakkaat kaipaavat tätä henkilökohtaista yhteyttä. Lyhyt video bio esitellä itsesi on hyvä tapa erottaa itsesi miljoonia muita kiinteistönvälittäjien ja välittäjät siellä, ja se auttaa mahdollisille asiakkaille ymmärtää, miksi heidän pitäisi valita työskennellä kanssasi.

Kiinteistövälitys Listing Video
Jälleen kiinteistön listalle video on hyvä tapa houkutella aluksi tutkimuksia. Video vie askeleen pidemmälle kuvia, näyttää tarkempia ulottuvuuksia ja voit esitellä omaisuutta nesteen ja realistisesti.

Neighborhood Tour Video
Jos teet videon kiinteistöstä, miksi lopettaa tähän? Ostajat ovat kiinnostuneita katsomaan ympäröivän naapuruston samoin. Kuvaa yksinkertainen video, joka korostaa kaikkia naapuruston mukavuuksia, kuten yksityiskohtia puistoista ja vapaa-ajasta, koulujärjestelmästä, ostosmahdollisuuksista, ruokailusta, julkisista liikennevälineistä ja paljon muuta.

Suosittelu Video
Jaa hehkuvat arvostelusi videomuodossa. Sinulla on paljon työtä, jos teet tapana pyytää asiakkaita ampumaan lyhyitä haastatteluja korkeissa kohdissa niiden osto-tai myyntimatka. Hienoja kysymyksiä kysyä muun muassa:

Millainen tämä prosessi on ollut sinulle?
Miten voit juuri nyt?
Suosittelisitko minua ystävälle, ja miksi?
Vinkkejä ja usein kysyttyjä kysymyksiä Video
Saatat pitää tällaista videota eräänlaisena ”vlog” tai ”videoblogi.” Voit osoittaa, että olet alasi viranomainen tai asiantuntija, tuottamalla lyhyitä selittäjävideoita tai videoita, jotka vastaavat joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Sekä nykyiset että potentiaaliset asiakkaat arvostavat näitä tietoja suuresti.

Vuoden 2017 tutkimuksessa todettiin, että lähes puolet (47 %) markkinointialan ammattilaiset julkaisevat kuukausittain neljä tai useampia markkinointivideoita. Internetistä on tulossa yhä visuaalinen väline joka päivä; hypätä video markkinointi vaunun edistää kiinteistöalan liiketoimintaa tai jättää pölyä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *